|
Prodáno - Marhold, Jiří, 1932: Krkonošská kuchařka
|
Euromedia Group - Ikar, Praha 2002
Rozsah: 435, [4] s.
Formát: 20,6x12,8
Popis: Omyvatelná vazba bez přebalu, velmi dobrý stav. (98%)
Cena: 250 Kč
Nakladatelské údaje:
|
Anotace:
Krkonošská kuchařka začala vycházet v 80. letech v časopisu Krkonoše a v roce 1991 byla poprvé vydána knižně. Její úspěch byl nesporný - zařadila se mezi kuchařské hity. Nejenže podnítila inspiraci gurmánů, ale stala se také materiálem pro etnografy a zdrojem pro lidi, kteří rádi listují minulostí.
Autor Jiří Marhold shromáždil více než 1000 receptů ověřených praxí místních hospodyněk, do farských až po ty z nejchudších chalup.
Zkuste a ochutnejte třeba Dercenou česnečku, Šeucouskou pečínku nebo Pečené kůzle s dumlíky nakyselo. Chybí vám v tomto menu dezert? Upečte si Medovec s marmeládou či Žloutkovou bábovku z farské kuchyně. Nasušii jste si ovoce? Pak uvařte Šprachandu nebo Muziku. Čeká vás zabijačka? Nezapomeňte na Krvavou bábu. A pokud máte kašel, připravte si víno s devětsilem nebo sirup z květů černého bezu. Když nevíte, co s kozím mlékem, vyrobte si hořčák. Tuto vzácnou krkonošskou lahůdku si objednali už roku 1502 na svatbu krále Vladislava. Krkonošská kuchařka nabízí stůl pokrmů vonících horským vzduchem, lesem, houbami a překypující laskavostí a pohostinností.
[obálka Ikar 2002]
|
|
|
|
Prodáno
|
|
|