Vyhledávání       Obchodní podmínky       Nápověda
 
Antikvariát
ISIS
 
Hrubá, Marie:
Naše kuchařka


Hrubá: Naše kuchařka, 1959 SZN, Praha 1959

Rozsah: 630, [1] s., [24] s. čb. a [8] l. bar. obr. příl.    Formát: 24,0x17,2
Popis: Vázaná (lamino), bez přebalu, vazba u titulního listu naprasklá, u vazby slabě naražené zadní rohy, celkově velmi dobrý stav. (96%)

Cena: 250 Kč

Nakladatelské údaje:



Anotace:
[První tři vydání vyšla pod názvem Naše kuchařka, po rozšíření a přepracování byl název změněn na Kuchařka naší vesnice.] Ze zaměření knihy vyplývají i přání autorského kolektivu: - aby si čtenáři a čtenářky pozorně přečetli v knize i odborné stati a aby se jimi co nejvíce řídili v praxi; - aby z knihy čerpali stále nové podněty jak připravit dobrou, výživnou a přitom chutnou a pestrou stravu. Vždyť i rozmanitost patří mezi základní pravidla správné výživy. Jen v pestré stravě, v níž používáme k přípravě pokrmů co možno nejširší sortiment potravin, máme záruku, že naše tělo dostane všechny živiny, které potřebuje; - aby se věnovala větší pozornost mléku a mléčným výrobkům; - aby si naše hospodyně oblíbily zeleninu a aby jí obohacovaly stravu svých rodin, a to různými druhy a v nejrůznějších úpravách, zejména ve formě různých salátů. Záleží nejen na chutné úpravě zeleniny, ale i na tom, aby v ní zůstaly uchovány všechny živiny, pro které si jí tak ceníme, především vitamin C, karoten (provitamin A) a železo. Podaří-li se nám dosáhnout těchto cílů aspoň částečně, přiblížíme se k výživě skutečně racionální, tj. takové, která by vyhovovala nejen požadavkům po stránce zdravotní, ale také využívala našich výrobních a spotřebních možností. Dosáhneme stravy, která bude správná a chutná a přitom nebude pracná a nákladná. [z předmluvy 1984]


 
  košík