Vyhledávání       Obchodní podmínky       Nápověda
 
Antikvariát
ISIS
 
Žák, Jaroslav, 1906-1960 * Rada, Vlastimil, 1895-1962:
Študáci a kantoři : přírodopisná studie ; Z tajností žižkovského podsvětí


Žák: Študáci a kantoři : přírodopisná studie ; Z tajností žižkovského podsvětí, 1989 Československý spisovatel, Praha 1989       Edice: Hu-Sa

Rozsah: 257, [3] s.    Formát: 21,1x15,3
Popis: Vázaná, velmi dobrý stav. (97%)

Cena: 60 Kč

Nakladatelské údaje:
1. vydání celku. * Náklad 80.000 výtisků. * Ilustrace Vlastimil Rada. * Typografie Jiří Rathouský. * Vytiskl Polygrafický průmysl, s. p., Praha, Stráž, sdružený podnik Plzeň, závod Vimperk.


Anotace:
Studie z prostředí střední školy třicátých let, populární "cesty douhlubin študákovy duše" spisovatele Jaroslava Žáka se dočkaly od dob svéhouvzniku řady knižních, divadelních i filmových zpracování. Humornou formou líčily středoškolská studia jakouneutuchající souboj temperamentní, sportuchtivé mládeže s přísným, častouzkostnatělým řádem školy. Také dnes jsme sáhli pouknížečce zřejmě nejproslulejší, pouŠtudácích a kantorech; doplnili jsme ji však dílem z poněkud jiné "kapsy" autorova humoru - třetí částí tzv. Bohatýrské trilogie, parodií na dobově oblíbenou gangsterskou detektivku. Se spoluautorem Vlastimilem Radou vytvořil Jaroslav Žák v Tajnostech žižkovskéhoupodsvětí bohatými dobrodružnými peripetiemi protkaný příběh s kriminální zápletkou, kde nechybí geniální detektiv s poněkud nedůvtipným pomocníkem, urputný boj gangů ani svérázné rozuzlení. Obě knihy byly psány odlehčeným perem, se smyslem proushovívavou satiru, ale i prourecesi. Se stejným naladěním usedejme k jejich četbě. (obálka 1989)


 
  košík